Апарати за кръвно

Измерване на артериалното кръвно налягане (АКН) е една от най-често използваните манипулации, тъй като има голяма диагностична стойност при редица заболявания и като цяло е много важен индикатор за здравословното състояние на човека.

Патологично повишеното артериално налягане насочва към хипертонична болест на сърцето, а тя от своя страна е основен рисков за мозъчносъдови, сърдечно-съдови, бъбречно-съдови нарушения, както и други заболявания, засягащи кръвоносните съдове.

За измерване на АКН в клиничната практика основно се използва индиректният сфингоманометричен метод, въведен от италианския лекар Сципионе Рива-Рочи (Scipione Riva-Rocci).
Стойностите на кръвното налягане, измерени чрез този метод, се изписват с RR — инициалите на Riva-Rocci.

Заедно с температурата на тялото, дихателната честота и пулса, артериалното кръвно налягане е един от основните жизнени показатели, които рутинно се проследяват от медицинските специалисти.

 

Апарат за кръвно налягане Ecomed BU-90E

Напълно автоматизираният апарат има индикатор за аритмия и сигнализация за опасно високо кръвно налягане. С прецизният и многократно сертифициран в Германия апарат Ecomed BU-90E Вие мож..

70,00 лв.

Апарат за кръвно налягане Medisana BU 510

С многократно сертифицираният апарат Medisana BU 510, Германия Вие можете да сте спокойни, че няма да имате проблем с разчитането на прецизните резултати. Изключително голям маншет и голе..

79,00 лв.

Апарат за кръвно налягане Medisana BW 320, Германия

36 МЕСЕЦА ГАРАНЦИЯ Характеристики:   Точен и напълно автоматизиран апарат за измерване на китка Много голям маншет (размери 12,5 - 21,5 см) Показване на елементи: систолично и диа..

59,00 лв.

Апарат за кръвно налягане Medisana HGH

С покупката на този модел на марката Medisana, Вие си осигурявате точен, висококачествен и напълно автоматизиран уред, притежаващ индикатор за аритмия и сигнализация за опасни стойности на кръвно..

59,00 лв.

Апарат за кръвно налягане Medisana MTS

С многократно сертифицирания Medisana MTS Вие можете да сте спокойни, че няма да имате проблем с разчитането на резултатите. Точен и напълно автоматизиран апарат с индикатор за аритмия, с..

85,00 лв.

Апарат за кръвно налягане с Bluetooth BU 540 connect, Германия

36 МЕСЕЦА ГАРАНЦИЯ   Характеристики: Точен и напълно автоматизиран апарат за измерване над лакът Показване на елементи: систолично и диастолично налягане, пулс,&..

79,00 лв.